Zöld szoba

A zöldszoba a kert látványos, intim, igényesen berendezett és felszerelt lakóterülete, mely szervesen kapcsolódik a lakóházhoz. Egy olyan szobát képzeljünk el, melybe szabadon bejut a napfény, a friss levegő, mely minden esőtől felüdül és megtisztul, amiben zavartalanul elvonulhatunk a világ zaja elől.


Miben különbözik a zöld szoba, a rendes szobától?

Ez kívül van, nincs teteje és az élettér kialakításában fontos szerep jut a növényeknek.

Miben különbözik a kerttől?

Általában kisebb annál és az otthoni szabadidő kellemes eltöltése céljából igényesebben van berendezve a klasszikus kerteknél. A zöld szoba praktikusan tisztántartható és jól kihasználható ékszerdoboz. Tekintse meg képeinket!

Milyen adottságok között alakítható ki a zöld szoba?

Egy szerény költségvetésű zöldszoba minden kertben kialakítható.  A legmodernebb igényeknek megfelelő zöldszobát általában az anyagilag sikeres ügyfeleink engedhetik meg maguknak. Akár 6-10 m2 szabad terület elegendő a kialakításához. Forduljon hozzánk bizalommal!


Milyen célra használható a zöld szoba?

Számtalan szabadidős tevékenység praktikus helyszíne lehet a zöldszoba, pl. napozás, pihenés, beszélgetés, étkezés, olvasás, partizás, kertészkedés és egyéb hobbytevékenységek.

Milyen növényekből csinálhatok zöldszobát?

Dekoratív megjelenésű, edzett, betegségeknek és kártevőknek ellenálló növényeket válasszunk alapnövényeknek (bambuszok, babérmeggy fajták, vadszőlő, stb.). A kiegészítő növényeket tetszés szerint a saját stílusunknak megfelelően választhatjuk ki (citrusfélék, mediterrán növények, szobanövények egy része, stb.).

Elkészíthetem-e házi kivitelezéssel?

Igen. Amennyiben nem várt problémák merülnének fel, kérje segítségünket! Forduljon hozzánk bizalommal!

Milyen anyagok és milyen tárgyak valók ide?

Olyan anyagokból építsük meg az állandó építményrészeket, melyek a csapadéktól, a napfénytől és a téli fagyhatástól nem károsodnak. A mozdítható tárgyakat és berendezéseket évszakok természetéhez igazodva helyezzük el itt (kanapé, asztal, szék, hintaszék, függőágy, fotel, stb.).


Mi a helyzet a szúnyogokkal?

Mivel a zöldszoba a kertnek egy intim, viszonylag zárt része, ezért a szúnyogok távoltartását szükség szerint meg kell oldani (füstölő, elektromos szúnyogriasztó, stb.).