Vízköpők

A vízköpőket, tavi kiegészítőként, vagy önálló dekoratív elemként is felhasználhatjuk. Ezek a tárgyak a vízköpő elnevezést kapták, mert a figurák száján keresztül távozik a víz. A legkisebb tavakhoz is találunk méretben, stílusban megfelelő figurákat, ugyanakkor szép példáit láthatjuk annak, hogy termetes vízköpőkkel díszítenek köztéri medencéket és tavakat is.

Milyen anyagokból készítik a vízköpőket?

A vízköpő figurákat egészen a közelmúltig kőből és bronzból készítették, napjainkban ezek mellett különféle műanyagokból készített patinázott termékeket is találhatunk az üzletek polcain.

Milyen fő részekből áll egy vízköpő?

A vízköpők jellemzően az alábbi egységekből állíthatók össze: áramforrás, szivattyú és tartozékai, csövek és szerelvények, vízköpő figura.

Mitől lesz szép a vízköpő figura vízképe?

Beüzemeléskor a nyomócsőre szereljünk egy csapot, amivel megfelelő módon beállíthatjuk a nyomást és a vízmennyiséget. A látvány alapján kell beállítani a végleges vízképet. Az alulméretezett szivattyú teljesítményének eredménye épp úgy nem bírja ki a kritikát, mint a túl erős szivattyú által létrejött vízkép. Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Meg oldható-e, hogy vízköpőm legyen a lakásban?

Igen, megoldható, de nagyon körültekintően kell beépíteni. A legkisebb vízsugár nyomán is keletkeznek fröccsenő vízcseppek, a víz, a nyirkosság pedig hosszabb távon problémákat okozhat bizonyos anyagokban (textil, fa, gipsz, stb.). Amennyiben megfelelően tervezzük meg, majd építjük ki a vízköpőt és annak környezetét, akkor gond nélkül működtethető a rendszer. Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Melyek a gyakrabban előforduló meghibásodások?

Olcsó szivattyú beépítése esetén akár évente vásárolhatunk újat. A vízsugár csökkenéséből látható az eltömődés, a szivattyú szűrőjét szükség szerint tisztítsuk ki. Az esetleges lerakódásokat úgy is eltávolíthatjuk a csövekből, ha nagyobb nyomással átöblítjük azt. Kisméretű víztartály esetén gyakrabban előfordul, hogy szárazra kerül a szivattyú miután elpárolgott a víz. A szakszerűtlen csatlakozások is okozhatnak üzemzavart.

Be tudok e üzemelni saját kivitelezésben egy vízköpőt?

Kisebb vízköpő figurák beállítása és üzembe helyezése a legtöbb ember számára nem okozhat problémát. Nagyméretű termékek esetében viszont javasolt szakember segítségét kérni. Vegye fel velünk a kapcsolatot.