Automata műtrágya adagoló készülék

Az amerikai filmekben érdekes módon hitvány kisárgult füvet még nem láthattunk a mozivásznakon. Az előkertekben, a parkokban valamiért a fű mindig tökéletes, fenségesen zöldellő még nyári aszály idején is. Ez a tökéletes látvány annak köszönhető, hogy ott az automata öntözőrendszereket szinte általánosan - automata tápoldatozó készülékkel együtt telepítik, és üzemeltetik. A tápoldatozó készülékben lévő műtrágya kis mennyiségben minden egyes öntözéskor, az öntözővízben oldva jut ki a területre.

Hogyan történik a folyamatos tápanyag ellátás?

Az EZ - FLO tápoldatozó készülék a kerti csapra, vagy az öntözőrendszer gerincvezetékére is felszerelhető. Az öntözéskor kijutó víz hozza működésbe a készüléket, az öntözővíz kis mennyiségben, egyenletesen és folyamatosan magával viszi a tápanyagokat a tartályból. Az így kijuttatott műtrágyák 90 % -ban hasznosulnak, szemben a hagyományos műtrágyákkal, melyeknek tápértéke, csak kb. 30-40 % -ban hasznosul.

Nem fordulhat elő túlzott mértékű tápanyag kijuttatás?

Az eddigi tapasztalatok szerint ez a veszély nem áll fenn szakszerű üzemeltetés esetén. Az öntözővíz tápanyag koncentrációja a növények számára kritikus mértéket meg sem közelíti.

Nem piszkolja el a leveleket a műtrágya?

A fű zöldjében az EZ- FLO tápoldatozóból kijuttatott műtrágya sosem okoz elszíneződést. Az örökzöld növények levelein, amennyiben egész évben rárakódnak az oldott anyagok, tapasztalhatunk ilyet. A nem füves területekre az öntözővizet praktikusabb csepegtető technológiával kijuttatni. Az alföldi kutak egy részének vize oly mértékben tartalmaz oldott anyagokat, hogy műtrágya adagoló készülék nélkül is, nem csak elszínezi a levélzetet, még a növényzetben is kárt tesz.

Meg tudom-e csinálni saját kivitelezésben?

Igen, a gyakorlatias emberek számára az EZ- FLO tápoldatozó készülék üzembe helyezése nem jelenthet problémát. Ha nem kíván belebonyolódni a szerelvényezés részletproblémáiba, a készüléket megvásárolhatja cégünktől, ez esetben a beüzemelést kérésére elvégezzük. Elérhetőség

Van optimális időpontja a beüzemelésnek?

A készülékek szükség szerint az év bármely időpontjában üzembe helyezhetők. Szerencsés, amikor már az öntözőrendszer telepítésekor gondolnak a tápanyagellátásra is. Ebben az esetben tápoldatozó berendezéssel együtt kerül beüzemelésre a rendszer.

Kútra és hálózati vízvezetékre is felszerelhetők az EZ- FLO tápoldatozó készülékek?

Ezeket a készülékeket olyan speciális tartozékokkal együtt forgalmazzuk, amelyeknek segítségével a tápoldatozó készülékek mind a kutakra, mind a hálózati vízvezetékekre egyszerűen szerelvényezhetők. Csak gyári tartozékokkal ajánljuk a szerelvényezést! Elérhetőség

Mikor válik aktuálissá a készülék tartályának újratöltése?

Amikor kiürült. Amennyiben készüléknek megfelelő műtrágyát használunk, az átlátszó kimenő csövön jól láthatóvá válik, (amikor nem színes a folyadék) a tápanyag hiánya. Általában tenyészidőben 4-7 hetente aktuális az újratöltés.

Mekkora kárt okoz, ha nem megfelelő műtrágyát használok?

A legtöbb esetben (amikor általánosan is használt termékeket használunk), csak azzal a bosszúsággal kell számolnunk, hogy eredménytelenné válik a készülék működése, hitvánnyá válhatnak a növények. A Kalcium tartalmú műtrágyák használatától tartózkodjunk.

Milyen műtrágyákat használhatunk a készülékben?

Javasolt termékek: Agriplant, Albatros, Buvifer, Kemira F. , Megasol, Planta Activ, Scotts universal, Wolldünger