Szökőkút, fali szökőkút és egyéb vízképek

Vizi látványosság, megfelelő nyomáson a levegőbe lövellt vízkép. Este megvilágítva életre kelti a tavat, valamint oxigént juttat a vízbe.

Amikor bekapcsolom a szökőkutat előbb vagy utóbb csökkenni kezd a tavam vízszintje, miért?

Ha a tó méretéhez viszonyítva túl magasra lövell a szökőkút, akkor a szél elfújja a kisebb vízcseppeket. Szeles időben egy kisebb tó esetében ez hamarabb bekövetkezhet.

Milyen magasságú szökőkutat telepíthetek a tavamba?

A fenti probléma miatt a tó átmérőjéhez kell igazodni a vízkép magasságával. Általános tapasztalat, hogy a tó sugaránál magasabb a vízkép problémás.

Át kell gondolni,hogy milyen szempontokra figyeljünk?

A tervezést több szempont figyelembevételével kezdjük el (stílus, fekvés, elhelyezkedés, méret, arányok, forma, anyagok, kerttechnikai lehetőségek).

Azt mondják, jót tesz a szökőkút a halaknak is, valóban?

Igen, a szökőkút nem csak szép esztétikai látvány, hanem működése közben oxigénnel dúsítja a tó vizét. A meleg nyári napokon feltétlenül szükséges oxigénnel dúsítani a vizet, mert a felmelegedett vízben a halaknak több oxigénre van szüksége.

Hogyan világíthatom meg a szökőkutat?

Napjainkban sokféle világítástechnikai megoldás közül választhatunk. Az Ön igényeinek megfelelően alakíthatja (víz alatti, felszínen úszó, tóparti reflektor, a színeket is szabadon kiválaszthatjuk) ki a szökőkút megvilágítását.

Milyen típusú fúvókákat válasszak?

Amennyiben nagymennyiségű oxigénbevitelre van szükség, habosító fúvókát válasszunk. A fúvóka kiválasztásához tekintse meg galériánkat. Galéria megtekintése

Lakásban is működtethetek szökőkutat?

Miért ne, de mértékletesnek kell lennünk, mert nagy vízkép kialakítása a belső terekben bosszantóan hangos működés közben. Szelíd, megnyugtató élményt kisebb csobogók, vízköpők, falikút használatával érhetünk el.

Olcsóbb vagy drágább szivattyút válasszak?

Amennyiben megteheti, válassza a jobb minőséget, mert az olcsó termékek csak rövid ideig üzemelnek megbízhatóan.

Tudom e kombinálni a szűrőrendszert a szökőkúttal?

Meg lehet oldani, de nem javasoljuk, mert mind a szökőkút, mind a szűrőrendszer korlátoltan tud működni. Elérhetőség

Tó nélkül is készíthetek csobogót vagy szökőkutat?

Igen, felszínen látható tó kiépítése nélkül is kialakíthatóak, de rejtetten mindenféleképpen szükség van egy gyűjtőtartályra, ez esetben a víz pl. kavicsok között szivárog vissza a szivattyúhoz. Elérhetőség