Sírhalom, sírkert

Kellő tisztelettel készítünk, készíttetünk emlékhelyet hozzátartozóinknak kultúránk, hitünk, életfilozófiánk, szokásaink, önálló elképzeléseink és van mikor végakarat szerint. Egyszerű, tiszta, a kulturált ember szellemiségéhez méltó nyughely kialakítására törekedjünk.Tud-e segíteni a kertész, szeretném, ha rendezettebb lenne a nagyszüleim sírja?

Igen, egy megbízható kertész folyamatosan, elképzelésének megfelelően rendben tudja tartani a sírt.  KLIKK

Milyen növények a legalkalmasabbak ilyen helyekre?

Sokféle növény közül választhatunk, stílusunknak, és anyagi lehetőségeinknek megfelelően. Örökzöld fás növények közül a leggyakrabban, kifejezetten az alacsonyan terülő (kúszóborókák, kúszó tiszafák, borostyán, stb.), az oszlopos szelekciókat (oszlopos boróka, tiszafa, hamisciprus, stb.) és a kompakt növekedésű változatokat (cukorsüvegfenyő, gömb tuja félék, erika, és calluna fajták stb.) ültetik temetőkbe. Gyakran találhatunk különböző cserjékkel, évelő, kétnyári, egynyári, és egyéb sziklakerti növényekkel beültetett sírokat is.
Amennyiben bizonytalan a növényfajták kiválasztásában, kérje cégünk segítségét! KLIKK

Ritkán tudom meglátogatni, milyen növény maradna életben, ha oda ültetem?

Ültetés után, az első nyáron még a legstrapabíróbb növények (kövirózsa, sedum fajták, borostyán, meténg, tiszafa stb.) esetén is meg kell oldania a rendszeres növényápolási munkákat. Majd miután az elültetett növények kellően begyökeresedtek és megerősödtek, csak akkor van lehetőség ritkábban elvégzett gondozásra (évente minimum 4 alkalom). Az egynyári növényeket gyakran kell gyomlálni, öntözni.


Azt szeretném, ha mindig virágos lenne a sír, kérhetnék tanácsot?

Mindig nem lehet virágos ezen az éghajlaton egyetlen kert sem, így a sírok is főleg nyáron ültethetők be virágzó növényekkel. Rendkívüli esetben, kellő ráfordítással természetesen meg tudjuk oldani, hogy egész évben virágos legyen a sír. Kérje segítségünket. KLIKK

Milyen növényeket válasszunk az ámpolnába?

Attól függően válasszunk növényfajt, hogy mennyire gyakran, szervezetten tudjuk gondját viselni a beültetett ámpolnának. Figyelembe kell venni a választásban, hogy árnyékos (meténg, borostyán), vagy napsütötte adottságok (varjúháj, kövirózsa fajok) vannak e.

Mire figyeljünk, ha ámpolnába növényeket ültetünk?

Általános igénnyel ültessük be az ámpolnát úgy, mintha muskátlit ültetnénk bele. Lényeges, hogy az ámpolnából el tudjon folyni a pangó víz, legyen a peremnél lentebb a talajszintje minimum 2 centivel, használjunk agyagosabb, kellő pH értékkel rendelkező fölkeveréket.

Hányszor kell minimum évente rendbe tenni a sírt, hogy gondozott legyen?

Erre a kérdésre nehéz helyesen válaszolni, hiszen a gondozottság mindenkinek mást és mást jelent. Vannak olyanok, akiknek évente elfogadható az egy két alkalom, vannak akiknek minimum havonta, akiknek hetente, de gyakran akár naponta is igény a gondozás. Amennyiben nem tudja megoldani a sír ápolását, kérje segítségünket! KLIKK

Milyen szabályokat kell tiszteletben tartanom, ha fát szeretnék ültetni a temetőbe?

Minden esetben a helyi előírásokat, és a helyi szokásokat kell megismerni, és ennek megfelelően dönteni ebben a kérdésben.

Milyen növénybeültetés stílusú hantok közül választhatok?

Kérem, tekintse meg galériánkat, reméljük a képekkel segíteni tudunk Önnek. KLIKK

  • Modern irányzatok
  • Régies hantok
  • Egynyári és Örökzöld növények