Esti vízképek

Vizi látványosságok, levegőbe lövellt, kivilágított vízképek. A megvilágított vízsugarak a semmiből lépnek elő, az ugráló szökőkutak folyton változó élménye, vagy a sötétben megcsillanó víz fényei varázslatos hangulatot teremtenek. Ön pillanatok alatt színpaddá változtathatja kertjét, ezeknek a készülékeknek a segítségével.

Milyen magasságú kivilágítható szökőkutat telepíthetek a tavamba?

A tó átmérőjéhez kell igazodni a vízkép magasságával. Általános tapasztalat, hogy a tó sugaránál magasabb vízkép a szeles időjárásban a lecsökkenő vízszint miatt problémás lehet.

Mire figyeljünk a készülékek elektromos árammal kapcsolatos szerelvényezésében?

A garancia minden esetben megszűnik, ha a készülékek sérült, elvágott és összetoldott vezetékkel működtetve romlanak el. A készülékek beüzemelése előtt kérjük ki a gyártó és villanyszerelő szakember segítségét is (például abban, terhelhető-e egyáltalán a meglévő hálózat új fogyasztóval, vagy csak egyszerűen kipróbált, praktikus kivitelezési fogások miatt). Elérhetőség

Tehát tervezni kell, milyen szempontokra figyeljünk?

A tervezést több szempont figyelembevételével kezdjük el (stílus, fekvés, elhelyezkedés, méret, arányok, forma, anyagok, kerttechnikai lehetőségek, áramfelvétel stb.). Amennyiben kérdése van, kérje szakembereink segítségét: Elérhetőség

Azt mondják, jót tesz a vízi játék a halaknak is, valóban?

Igen, mert nem csak szép látvány, hanem működése közben oxigénnel dúsítja a tó vizét minden csepp víz. A meleg nyári napokon feltétlenül szükséges oxigénnel dúsítani a vizet, mert a felmelegedett vízben a halaknak több oxigénre van szüksége.

Hogyan világíthatom meg a szökőkutat?

Napjainkban sokféle világítástechnikai megoldás közül választhatunk. Az Ön igényeinek megfelelően alakíthatja (víz alatti, felszínen úszó, tóparti reflektor, a színeket szabadon variálhatjuk a gyári készletből) ki a szökőkút megvilágítását.Elérhetőség

Milyen típusú fúvókákat válasszak?

Amennyiben nagymennyiségű oxigénbevitelre van szükség, habosító fúvókát válasszunk. A fúvóka kiválasztásához tekintse meg galériánkat.

Lakásban is működtethetek vízi játékokat?

Miért ne, de mértékletesnek kell lennünk, mert nagy vízkép kialakítása a belső terekben bosszantóan hangos működés közben. Szelíd, megnyugtató élményt kisebb csobogók, vízköpők, falikút használatával érhetünk el.

Olcsóbb vagy drágább szivattyút válasszak?

Amennyiben megteheti, válassza a jobb minőséget, mert az olcsó termékek csak rövid ideig üzemelnek megbízhatóan.

Tudom e kombinálni a szűrőrendszert a vízképekkel?

Meg lehet oldani, de nem javasoljuk, mert mind a vízi látványosság, mind a szűrőrendszer korlátozottan tud csak együtt működni.

Tó nélkül is készíthetek csobogót vagy más vízképeket?

Igen, a felszínen látható tó kiépítése nélkül is kialakíthatóak, de rejtetten mindenféleképpen szükség van egy gyűjtőtartályra, ez esetben a víz pl. kavicsok között szivárog vissza a szivattyúhoz.