Aktív sporktert

Valósítsa meg otthonában napi edzéstervét. Ön akár egyedül, akár barátaival saját kertjében is hódolhat kedvenc sportjának. A világ zajától elvonultan csak önmagára és edzésprogramjára figyelhet úgy, hogy nem kell otthona falai közül kilépnie. Nem kell bérleti díjat fizetnie. De ha csak elvonult meghitt békére, meditációra vágyik, pl. jóga vagy pilates keretében, azt is megteheti saját meditációs stílusban megépített aktív sportkertjében. Öné a választás. Az aktív sportkert lehet akár egy dinamikus küzdőtér is ahol különféle mozgásformáknak hódolhat, melyeket megoszthat családjával, barátaival. Nincs tömegközlekedés, forgalmi dugó, amíg odaér választott edzőterméhez. Nem kell igazodnia nyitva tartáshoz, nincsenek kíváncsi tekintetek, csak kilép saját sport kertjébe és a barátságos, gyönyörű környezetben máris elkezdheti napi edzését. Az aktív sportkert a tudatos életforma része, ezáltal a modern kertépítészet népszerű új stílusa.

Mi ez, magyarázza el valaki?

Az aktív sportkert egyfelől gyönyörű látványkert, másfelől új gondolatisággal tervezett aktív tereket foglal magába, melyek kifejezetten sportolásra, különböző mozgásformák tréningek végzésére, csoportos játékokra optimálisan alkalmasak. Ennek megfelelően alkalmas formájúak, méretűek, minőségűek, valamint a választott sporthoz igazodik a hangulatuk és felszereltségük. Olyan kert, amit nem kell attól félni, hogy tönkremegy az önfeledt játék közben, lehet focizni, tombolni, ahol nem törnek ablakok, cserepek. Ahol nem tesz kárt minden rossz irányba pattanó labda, vagy nem lesz veszekedés egy-egy lecsúszott kapáslövésből.

Kiknek ajánljuk?

Az aktív sportkertet a sportos életmód kedvelőinek ajánljuk. Ahol a napi munkavégzés után szabadon mozoghatunk, játszhatunk gyerekeinkkel, barátainkkal. Ajánljuk a gyerekes családoknak, mert nem kell attól tartani, hogy gyermekünk a játék során megsérül. Ajánljuk férfiaknak és nőknek, kicsiknek és nagyobbaknak, és természetesen az idősebbeknek is. Tehát mindazoknak, akik aktívan életkorhoz igazodó sport tevékenységgel képzelik mindennapjaikat. Akiknek életében elengedhetetlen a mozgás öröme. Akiknek nincs közelben praktikusan elérhető edzőterem, és nem kérnek a tömegközlekedésből, forgalmi dugókból, míg odaérnek választott edzőtermükhöz. Itt nem kell igazodni a nyitva tartás időpontjaihoz, nincsenek kíváncsi tekintetek, kiléphet saját sport kertjébe és a barátságos, gyönyörű környezetben máris elkezdheti napi edzését. Természetesen pihenésre, egyéb szabadidős tevékenységekre is optimálisan megfelel az aktív sportkert Elérhetőség

Mit is sportoljunk otthon?

Igényei szerint tervezett sportkertjében megajándékozhatja a csapatjátékok (foci, lábtangó, röplabda, tenisz, tollaslabda, kosárlabda, strandlabda, pingpong, meszes, frizbi, egyéb játékok) örömével családját, barátait. Optimális továbbá tánc, nyilazás, meditációs gyakorlatok, mint jóga, tai chi, boksz és egyéb küzdősportok, testépítés, erősportok, torna, darts, pilates, fitnes, gyógytorna, és egyéb mozgásformák számára.

Mik jellemzi az aktív sportkertnek?

Az aktív sportkertre jellemző a megfelelően méretezett és formázott tér szabad levegőn, melyet intimitás, vitalitás, praktikus növényesítés és technika jellemez. Az aktív sportkert középpontja egy tökéletes sík, sportolásra, játékra optimálisan alkalmas tér.

Milyen aktív sportkert típusok vannak?

Méret, funkció, felszereltség, és bekerülési költségszempontjából a következő sportkert típusokat ajánljuk.
Gyermekek számára készített sportkertek:

Mese bóbita:Elsősorban gyermekek számára készített aktív sportkertek, szabadon választott játszótéri építmény elemekkel, gyermekeket óvó anyagok beépítésével.

Elsősorban nők számára kialakított aktív sportkert típusok:

Mese resztika: Elsősorban nőknek kialakított kicsi intim terület, középpontban füves térrel, színes választékos növény beültetéssel, kerti csappal.
Mese pelika: Nőknek kialakított komfortos, igényes kicsi tér (öntözőrendszer, tökéletes gyep, esztétikus növények, stb.).
Mese milanka: nőknek készülő sportkert maximális felszereltséggel (szauna, zuhany, vetítés, hangszórók, extra gyep).
Mese mama: Idősebb hölgyek számára épített sportkert.

Férfiak számára kialakított aktív sportkert változatok:

Rege manó: Nagyobb fűterület, strapabíró fák és egyéb növények jellemzik.
Rege kobold: Az előbbinél komfortosabb, felszereltebb aktív sportkert.
Rege kálnok: Maximális igényeket kielégítő férfiaknak tervezett aktív sportkert (szauna, zuhany, grillező, vetítés eszközei, hangszórók, extra gyep stb.).
Rege tapó: Kifejezetten nagyméretű füves tér jellemzi, foci, íjazás, nyilazás és más férfias sportok befogadására. Edzett növények, automata öntözőrendszer, futósáv, asztal, padok és egyéb praktikus kiegészítők jellemzik.
Rege tata: Idősebb urak számára épített aktív sportkert.

Multifunkcionális aktív sportkertek: Szabadon átgondolt, és egyéni igények szerint épített aktív sportkertek.

Melyik típust válasszam?

Az erre a célra fordítható pénzének megfelelően, az Ön igényei szerint válasszon a fenti típusok közül stílusának, kedvenc mozgásformájának, családjának, társaságának figyelembevételével.Elérhetőség

Mekkora kertben lehet aktív sportkertet kialakítani?

Egy 5x5 méteres terület már elegendő, de minden esetben mérlegelni kell az ismert tényezőknek (területi adottság, létszám, sportok, stb.) megfelelően.

Miben más az aktív sportkert gondozása egy átlagos kerthez viszonyítva?

A kert központi része az aktív tér, amennyiben ez füves, heti minimum kétszeri fűnyírás, rendszeres öntözés és tápoldatozás szükséges. Az aktív sportkert többi részének ápolási munkálatai megegyeznek többi kert tennivalóival.

Mennyi idő kell az átadástól, a használatbavételig?

Ha gumitégla, festett beton, vagy fa az aktív sport felület, az elkészülés után azonnal használatba vehetjük az elkészült aktív sportkertet. Amennyiben gyepszőnyeg az aktív felület, akkor általában az átadás után 2 héttel már maximálisan terhelhetjük. A vetett füves területek, a kikelés után maximális gondozás mellett is kb. 3 hónap elteltével válnak alkalmassá a rendszeres igénybevételre.

Elkészíthetem e saját kivitelezésben?

Kisebb egyszerű aktív sportkertet kis segítséggel elkészíthet Ön is, ám egy füves teniszpálya elkészítéséhez már ne kezdjen hozzá. A kerttechnikai eszközök beépítéséhez hívja a specialistát.Elérhetőség

Milyen növényeket ültethetünk az aktív sportkertbe?

Általánosságban nem célszerű aktív sportkertekbe törékeny, tövises, szúrós növényeket ültetni. Nem lesz jó vége annak sem, ha törékeny technikai termékekkel szerelvényezünk, vagy kerámiákkal dekoráljuk az aktív sportkertet. Amikor fiús igényeknek kell megfelelnünk, minden esetben jó strapabíró növényeket ültessünk (smaragd tuja, borostyán, bukszus, lilaakác, csenkesz, erika, boróka, stb.). Amikor lányok és asszonyok részére alakítunk ki aktív sportkert, igényesebb, finomabb felépítésű, esztétikusabb növényeket is ültethetünk (egynyári virágok, mediterrán növények, stb.).

Az idősebb korosztály részére készített aktív sportkert növény szortimentje lehet a legváltozatosabb.